Prijzen in

 • RUB Russian Ruble
 • USD United States Dollar
 • EUR European Euro
 • TRY Turkish Lira
 • KZT Kazakhstan Tenge
 • IRR Iranian Rial
 • UAH Ukraine Hryvnia
 • SEK Sweden Krona
 • AED United Arab Emirates Dirham
 • LYD Libya Dinar
 • SAR Saudi Arabia Riyal
 • JOD Jordan Dinar
 • QAR Qatar Riyal
 • KWD Kuwait Dinar
 • GBP British Pound

Trabzon is een belangrijk historisch en cultureel centrum van Turkije met een bevolking van meer dan 800.000 inwoners. Trabzon is gelegen in de regio van de Zwarte Zee, tussen de Kaukasus en Iran. Het klimaat is mild en er zijn steenstranden. Binnen de stadsgrenzen en in de nabijheid van de stad zijn er vele bezienswaardigheden: de Hagia Sophia kathedraal-museum, het stadsfort, het Ortahisar Castle in de oude binnenstad en de Upper Citadel. 

Buiten de stad ligt het bergmeer Uzunkёl en het Sumela klooster dat is uitgehouwen in de bergen, en de Gunes Sanat Art Gallery. Het veiligheidsniveau van de stad is zeer hoog en voor het comfort van toeristen is er een speciale informatiecentrum. De stad heeft een grote universiteit: de Karadeniz Technical University; waar ingenieurs opgeleid worden. De vastgoedprijzen in Trabzon zijn vrij laag en liggen behoorlijk lager dan in Istanbul.

Ligging en klimaat. Trabzon is gelegen in de regio van de Zwarte Zee, tussen de Kaukasus en Iran. Ten zuiden van de stad liggen de steden Gumushane en Bayburt, Giresun ligt aan de westkant en Rize ligt ten oosten van Trabzon. De stad ligt aan de kust van de Zwarte Zee en wordt omgeven door bergen met een hoogte tot 3000 meter boven de zeespiegel. 

Het terrein stijgt geleidelijk naar het zuiden: er zijn bergen, heuvels en plateaus en dit maakt het een bijzonder aantrekkelijke regio om te wandelen. Trabzon kent een gematigd zeeklimaat en is dankzij de nabijheid van de Pontische bergen vrij mild.

Zee en strand. De stranden van Trabzon zijn niet ver van de centrale snelweg gelegen. Er zijn geen zandstranden; de stranden zijn overwegend steenachtig, met enorme rotsblokken op het water. Niettegenstaande dat zijn strandvakanties  hier erg populair.

Bereikbaarheid. Elke dag zijn er vluchten van en naar Ankara, Istanbul en Izmir. Daarnaast zijn er regelmatige lijnvluchten vanuit Adana, Bursa en enkele Europese steden. De luchthaven ligt op 6 kilometer van de stad. Ook is Trabzon bereikbaar met de bus vanuit elke grote Turkse stad.

Bezienswaardigheden. Trabzon is een van de belangrijkste historische en culturele centra van Turkije. De museum-kathedraal Hagia Sophia – een christelijke kerk, die werd getransformeerd  in een moskee en vervolgens in een museum – herbergt een aantal  verbazingwekkende fresco’s. Het stadfort Ortahisar Castle in de oude stad, en de Upper Citadel zijn best wel ook een bezoekje waard. 

Daarnaast zou beslist een uitstap moeten maken naar het bergmeer Uzunkёl dat ten oosten van Trabzon ligt, en het Sumela klooster, dat in de bergen ten zuiden van de stad is uitgehouwen in de 4e eeuw, en de kunstgalerie Gunes Sanat; gebouwd door de 73-jarige kunstenaar Azmi Aytekin.

Veiligheid. De inwoners van Trabzon zijn gastvrij en behulpzaam. Trabzon is een vellige stad: u kunt rustig wandelen zowel door het centrum van de stad als in de zijstraten en de buurtwijken. Op het centrale plein is er een toeristisch informatiecentrum, waar u een kaart van Trabzon kan krijgen de medewerkers staan u te woord in uitstekend Engels.

Onderwijs. Trabzon Karadeniz Technical University is een van de oudste universiteiten in Turkije en een van de eerste die buiten Istanbul en Ankara werden geopend. Het is de studieplek van 1700 hoog gekwalificeerde docenten, waarvan er 600 een wetenschappelijke opleiding hebben. Jaarlijks studeren ettelijke hooggekwalificeerde ingenieurs of aan deze unversiteit.

Cultuur. Trabzon is een traditionele oostelijke stad en een belangrijk handelscentrum met een goed ontwikkelde infrastructuur en economie. De Moslim tradities zijn hier meer uitgesproken dan in het zuiden van het land. De architectuur van Trabzon werd beïnvloed door de Byzantijnse en Ottomaanse periodes.

Levensduurte. De kosten van levensonderhoud zijn op hetzelfde niveau alsdan van Oost-Europese landen. De prijzen in Trabzon zijn vrij laag, vooral voor zeevruchten. Op de markten kunt u altijd voordelig onderhandelen.

Vastgoed in Trabzon. Buitenlanders kunnen in Trabzon vooral een tweede woningen en commercieel vastgoed kopen, of deelnemen aan gezamenlijke bouwprojecten en alzo een nieuwe woning aankopen. De onroerend goed prijzen zijn lager dan in Istanbul.

Meer weten
Trabzon

Heeft u vragen? Bel ons!

Sergiy Volchenkov - Directeur
Sergiy Volchenkov
Directeur
+90 242 606 11 55