Prijzen in

 • RUB Russian Ruble
 • USD United States Dollar
 • EUR European Euro
 • TRY Turkish Lira
 • KZT Kazakhstan Tenge
 • IRR Iranian Rial
 • UAH Ukraine Hryvnia
 • SEK Sweden Krona
 • AED United Arab Emirates Dirham
 • LYD Libya Dinar
 • SAR Saudi Arabia Riyal
 • JOD Jordan Dinar
 • QAR Qatar Riyal
 • KWD Kuwait Dinar
 • GBP British Pound

Side is een kleine stad; gelegen op vijfenzeventig kilometer ten oosten van Antalya. Het zomerseizoen duurt hier van begin mei tot en met september. Tijdens deze maanden is het hier lekker warm en droog. De stranden van Side zijn zanderig en lopen heel zachtjes af in het water. Meerdere stranden werden bekroond met de Blauwe Vlag onderscheiding; een kwaliteitslabel voor stranden. 

De grootste bezienswaardigheid in Side is een groot archeologisch complex met overblijfselen uit het Griekse en Romeinse tijdperk, met onder meer de wereldberoemde tempel van Apollo. Een andere aantrekkingspool is het bruisende nachtleven. Niettegenstaande dat is Side toch een vrij rustig stadje, vooral tijdens de wintermaanden. De levensduurte is hier ongeveer gelijk aan Antalya; en het vastgoedaanbod bestaat hoofdzakelijk uit laagbouwobjecten. Villa’s en appartementen met rechtstreeks zeezicht zijn eerder uitzonderingen.

Ligging en klimaat. Het stadje Side ligt op ongeveer vijfenzeventig kilometer ten oosten van Antalya. Gedurende het hele zomerseizoen van mei tot en met september is het hier praktisch windstil, droog, zonnig en warm.

Zee en strand. Het zeer langzaam in zee aflopende zandstrand valt bij heel wat toeristen bijzonder in de smaak; vooral bij gezinnen met kinderen. Meerdere stranden in Side hebben trouwens de Blauwe Vlag onderscheiding gekregen, en niet toevallig … Het water is kristalhelder, de stranden zijn goed onderhouden en van alle comfort voorzien.

Bereikbaarheid. Met de auto is het ongeveer een uur rijden van de luchthaven van Antalya naar Side. Ook met het openbaar vervoer is Side makkelijk te bereiken; het stadje ligt naast de hoofdweg D400, met een regelmatige busverbinding tussen Side (of Manavgat, de stad die aan de andere kant van de weg ligt) en Antalya.

Bezienswaardigheden. Midden in het centrum ligt een indrukwekkend archeologische complex met tal van overblijfselen uit de Griekse en Romeinse tijd: oude graven, sarcofagen, voetstukken, standbeelden, stukken van tempels – waaronder de Tempel van Apollo – en een amfitheater. 

Zeven kilometer van Side ligt de stad Manavgat met – net buiten het centrum – zijn schitterende watervallen, met uiteraard de nodige winkeltjes, restaurants, terrasjes enzovoort. Voor een kleine vergoeding kan u daar de rivier afvaren met een houten boot. In de omgeving van Manavgat zijn er diverse forelkwekerijen en visrestaurants waar vers gevangen forel op het menu staat.

Veiligheid. Zoals in de meeste Turkse steden wordt er bijzonder veel aandacht besteed aan de veiligheid. Men doet er werkelijk alles aan om de toeristen van over de hele wereld een prettig, aangenaam en vreedzaam verblijf bezorgen, zowel overdag als ’s nachts.

Onderwijs. In de nabij gelegen stad Manavgat vindt u zowel openbare als privéscholen waar les wordt gegeven in het Turks. De dichtstbijzijnde internationale scholen waar gedoceerd wordt in het Engels liggen in Alanya en Antalya.

Cultuur. Side heeft heel wat te bieden aan liefhebbers van het nachtleven. Tijdens de zomer zijn tal van bars, clubs en discotheken dagelijks geopend. Honderden restaurants en terrasjes geven u de kans uitgebreid kennis te maken met de Turkse keuken. Ook de internationale keuken ontbreekt niet; er zijn zelfs Franse en Britse restaurants in Side.

Levensduurte. In Side en Manavgat liggen de prijzen niet hoger dan in Antalya. Op de markten kan u verse groenten en fruit voor een hele week inkopen aan werkelijk zeer lage prijzen. Ook wat betreft andere goederen en diensten liggen de prijzen gelijk aan Antalya.

Voordelen van een kleine stad. Side is een bruisend stadje in het zomerseizoen. In de winter zijn veel hotels gesloten en zijn er merkbaar minder toeristen aanwezig. Ook de plaatselijke bevolking krimpt in vermits veel hotelpersoneel gedurende de wintermaanden naar zijn of haar eigen stad terugkeert.

Vastgoed in Side. De meeste vastgoedeigenaars in Side zijn afkomstig van België of Groot Brittannië, en uiteraard ook enkele andere Europese landen. De projectontwikkelaars hebben zich toegespitst op de Europese markt en de kwaliteit van zowel de appartementen als de villa’s ligt dan ook zeer hoog. 

In de hele regio is weinig hoogbouw te vinden, de meeste complexen tellen slechts twee tot drie verdiepingen. Dit heeft natuurlijk zijn weerslag op de prijsvorming en de prijzen liggen dan ook hoger dan in Antalya. Vermits de gehele kustlijn praktisch volledig bezet is door hotels en pensions zijn appartementen of villa’s met rechtstreeks zeezicht zeldzaam.

Meer weten
Side

Heeft u vragen? Bel ons!

Sergiy Volchenkov - Directeur
Sergiy Volchenkov
Directeur
+90 242 606 11 55