Prijzen in

 • RUB Russian Ruble
 • USD United States Dollar
 • EUR European Euro
 • TRY Turkish Lira
 • KZT Kazakhstan Tenge
 • IRR Iranian Rial
 • UAH Ukraine Hryvnia
 • SEK Sweden Krona
 • AED United Arab Emirates Dirham
 • LYD Libya Dinar
 • SAR Saudi Arabia Riyal
 • JOD Jordan Dinar
 • QAR Qatar Riyal
 • KWD Kuwait Dinar
 • GBP British Pound

Kemer is een bekend toeristisch stadje – op ongeveer vijvendertig kilometer van Antalya gelegen – en heeft een subtropisch mediterraan klimaat: warme zomers zonder een spatje regen en vorstvrije winters. De stranden in Kemer zijn hoofdzakelijk kiezelstranden. In de buurt zijn er heel wat bezienswaardigheden: de antieke steden Phaselis, Olympos en Simana, de Tahtali berg, een pretpark en natuurlijk Antalya. Interessant voor wandelaars: Kemer ligt op de Lycische weg; volgens de Britse krant Sunday Times een van de tien beste wandelpaden ter wereld. 

Tijdens het zomerseizoen draait het nachtleven in Kemer op volle toeren, enkele van de bekendste discotheken van de Turkse Riviera zijn hier gevestigd. Gelukkig veroorzaakt dit geen hinder voor de woonwijken. Het vastgoedaanbod in Kemer bestaat uit laagbouw en is vlot herverkoopbaar. De hoge graad van veiligheid, de mooie omgeving, het uitstekende klimaat en de gemiddelde levensduurte maken van Kemer een aantrekkelijke plek voor buitenlandse kopers.

Ligging en klimaat. Kemer is een toeristische trekpleister in de nabijheid van Antalya. Het grondgebied van groot Kemer strekt zich uit langs de Turkse Middellandse Zeekust over een afstand van vijvendertig kilometer. Net zoals in Antalya heerst hier een subtropisch klimaat met warme droge zomers en vorstvrije winters.

Zee en strand. De meeste stranden in Kemer zijn kiezelstranden met helder zuiver water die stuk voor stuk goed onderhouden worden en uitstekende voorzieningen bieden. Enkele stranden liggen vlakbij verbazingwekkende grotten, waarvan sommige uitsluitend te bezoeken zijn vanop zee. Behalve diegene in het centrum zijn er ook nog de prachtige stranden van Phaselis, Olympos, Chirali en Adrasan in de nabije omgeving.

Bereikbaarheid. Kemer is vlot bereikbaar via de hoofdweg D400 met een frequente busverbinding van en naar Antalya (ongeveer vijvendertig kilometer). Tijdens het zomerseizoen kan u in de haven inschepen op de “zee-bus” (Deniz Otobüs) die u in vijftig minuten naar de oude haven van Antalya brengt, pal in het historische centrum van de stad.

Bezienswaardigheden. Dichtbij de haven van Kemer ligt het pretpark “Moonlight” met een oppervlakte van 55 000 vierkante meter waar u kan gaan duiken, waterskiën, vistochtjes met een jacht maken, tennissen, minigolven enzovoort. In het park is ook een dolfinarium waar heel bijzondere lessen gegeven worden aan kinderen met autisme of hersenverlamming. 

Vanuit Kemer kan u makkelijk naar de oude steden Olympos, Phaselis en Simena, de Tahtali berg, de Goynuk Canyon en nog zoveel meer. Voor de wandelaars is er natuurlijk ook de Lycische weg met zijn prachtige wandelpaden doorheen de bergpassen van het Taurusgebergte.

Kenmerken. Kemer is een van de grootste toeristische centra van de Turkse Middellandse Zeekust en wordt jaarlijks bezocht door honderdduizenden toeristen van over de hele wereld. Dankzij de lage misdaadcijfers voelen zowel de toeristen als diegenen die hier vast verblijven zich veilig op ieder uur van de dag.

Onderwijs. In Kemer en omgeving zijn er diverse openbare en private Turkse scholen. De laatste jaren zijn er in Konyaalti (Liman) – deze wijk ligt aan de rand van Antalya en het dichtst bij Kemer – verschillende scholen geopend waar les gegeven wordt in vreemde talen zoals bijvoorbeeld Engels of Russisch. Deze onderwijsinstellingen zijn vlot bereikbaar voor inwoners van Kemer langs de hoofdweg D400.

Cultuur. Kemer – oorspronkelijk een vissersdorpje – is uitgegroeid tot een belangrijk toeristisch centrum met als gevolg dat een groot gedeelte van de lokale bevolking werkzaam is in de toeristische sector en verschillende vreemde talen spreekt. De inwoners zijn vriendelijk, behulpzaam en tonen belangstelling voor andere culturen en gewoontes. Aan de nieuwe ultramoderne aanlegkade kunnen meer dan honderdvijftig jachten en pleziervaartuigen aanmeren. Het is de aangewezen plek om een boottrip te boeken of om een privéjacht te huren.

Levensduurte. Over het algemeen liggen de prijzen van dagelijkse levensbehoeften op hetzelfde niveau als in Antalya. In het centrum, waar het merendeel van de klanten toeristen zijn; kunnen de prijzen wel ietsje hoger liggen.

Voordelen van een kleine stad. Kemer is een geliefkoosde vakantieplek bij de jongere generatie, onder meer dankzij de befaamde clubs en discotheken die hier gevestigd zijn en waar artiesten en DJ’s uit de wereldtop optreden. Het nachtleven is echter zodanig georganiseerd dat het geen hinder veroorzaakt voor de inwoners van de stad. Tijdens het zomerseizoen – ongeveer zes maanden per jaar – is Kemer een bijzonder levendige stad. In de wintermaanden is het een rustig stadje met een zeer relaxte sfeer waar het winkelpersoneel zijn tijd doorbrengt met het nuttigen van Turkse thee bij gebrek aan toeristische klanten.

Vastgoed in Kemer. De rust, het prachtige landschap en toch een grote stad op korte afstand maken van Kemer een zeer aantrekkelijke verblijfplaats. Het is een ideale plek voor de aankoop van een vakantiewoning om enkele maanden per jaar door te brengen met familie en vrienden. Zoals op vele plekken aan de Turkse Middellandse Zee is er een tekort aan bouwgronden en een verbod op hoogbouw. Dit heeft uiteraard de nodige gevolgen voor de prijzen van de woningen. De vlotte herverkoopbaarheid en goede verhuurmogelijkheden maken van vastgoed in Kemer een aantrekkelijke belegging. 

Kemer - Beschrijving van de gebieden
Kemer Centrum
Arslanbucak
Beycik
Göynük
Camyuva
Kiriş
Tekirova
Meer weten
Kemer

Heeft u vragen? Bel ons!

Sergiy Volchenkov - Directeur
Sergiy Volchenkov
Directeur
+90 242 606 11 55