Prijzen in

 • RUB Russian Ruble
 • USD United States Dollar
 • EUR European Euro
 • TRY Turkish Lira
 • KZT Kazakhstan Tenge
 • IRR Iranian Rial
 • UAH Ukraine Hryvnia
 • SEK Sweden Krona
 • AED United Arab Emirates Dirham
 • LYD Libya Dinar
 • SAR Saudi Arabia Riyal
 • JOD Jordan Dinar
 • QAR Qatar Riyal
 • KWD Kuwait Dinar
 • GBP British Pound

Kaş (uitgesproken als Kash) is een typische mediterrane stad met zonnige zomers en relatief weinig regen in de winter. De meeste stranden zijn kiezelstranden die jammer genoeg niet allemaal geschikt zijn voor families met kinderen. Daartegenover staat dan weer dat dit de beste plek van de regio is voor de bezitters van plezierjachten. De stad is mooi om te zien, zowel wat de natuur betreft als de gebouwen op zich. Bovendien zijn er heel wat bezienswaardigheden rond de stad te vinden die het hele jaar door geopend zijn: de Lycische steden, het amfitheater, de graftombes, en natuurlijk de onderwaterpracht die heel wat duikers aantrekt naar deze regio. 

Het vastgoedaanbod in Kaş omvat zowel villa’s als appartementen, en vele gebouwen bieden een prachtig panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee. Lage misdaadcijfers, een mooie en onbezoedelde omgeving, een goede jachthaven; dit zijn natuurlijk elementen die veel Europeanen aanspreken met als gevolg dat de prijzen hier dan ook boven het gemiddelde van de regio liggen.

Ligging en klimaat. Het mediterrane stadje Kaş ligt op 200 kilometer ten westen van Antalya en op 150 kilometer ten oosten van de luchthaven van Dalaman. Deze regio kent een subtropisch mediterraan klimaat met warme zomers die ten minste vijf maanden duren en zachte winters met relatief weinig neerslag.

Zee en strand. De Middellandse Zee in Kaş is zeer zuiver en kristalhelder met een prachtige turquoise kleur. De meeste stranden zijn kiezelstranden; wat ze niet echt geschikt maakt voor een vakantie met kleine kinderen. Recentelijk werd de haven uitgebreid met een nieuwe ultramoderne aanlegkade waardoor de jachthaven de grootste van de regio is.

Bereikbaarheid. Vanuit de “otogar” – het centrale busstation – van Antalya vertrekken op geregelde tijdstippen comfortabele lijnbussen richting Kaş. De reisduur bedraagt ongeveer vier uur. Vanuit de luchthaven van Dalaman is het ongeveer twee uur rijden met de auto. Als u besluit met het openbaar vervoer te komen kan dat met de rechtstreekse verbinding van Dalaman naar Fethiye. Van daar uit is er een busverbinding met Kaş.

Bezienswaardigheden. Tot de vorige eeuw was Kaş Grieks grondgebied. De invloeden van de Griekse cultuur  en de typische Griekse bouwstijl zijn dan ook overal merkbaar. Het historische Griekse amfitheater uit de eerste eeuw voor Christus en de Lycische graftomen uit de vierde eeuw voor Christus zijn het hele jaar door te bezichtigen. Kaş is centraal gelegen voor wie een bezoek wil brengen aan de oude Lycische steden Tlos en Xanthos, het strand van Patara of de oude stad Myra. 

Op vijftig kilometer afstand ligt de Kloof van Saklikent (300 meter diep en 18 kilometer lang), een prachtig en avontuurlijk stukje natuur waar u door een ijskoude rivier kan waden of raften. Mensen met een Schengen paspoort kunnen een uitstapje met de boot maken naar het Griekse eiland Kastellorizo dat slechts zeven kilometer uit de kust ligt.

Veiligheid. In kleine steden waar iedereen bijna iedereen kent zijn de misdaadcijfers altijd bijzonder laag. In Kaş is het niet anders en zowel de lokale bewoners als de toeristen voelen zich hier dan ook opmerkelijk veilig, zowel overdag als ’s nachts.

Onderwijs. Kaş heeft openbare scholen waar les gegeven wordt in het Turks. In Fethiye – dat op zo’n dertig kilometer van Kaş ligt – is een internationale school waar les gegeven wordt in het Engels.

Cultuur. In het stadje zelf zijn er restaurants in overvloed die diverse vis, vlees- en kipgerechten serveren. Kaş heeft een lange traditie als vissersdorpje en u kan altijd verse vis kopen op de vismarkt. In de grote nieuwe jachthaven is het probleemloos aanmeren en is het ook mogelijk privéjachten te huren voor één of meerdere dagen. 

Tijdens de zomermaanden kan u een boottocht maken langs de kust, zwemmen in een van de prachtige baaien of de gezonken stad Kekova bezichtigen. De pracht van de onderwaterwereld in Kaş trekt duikers van over de hele wereld aan.

Levensduurte. De prachtige, uitstekende omgeving, de internationale exclusieve sfeer, de jachthaven, de gezellige boetiekhotels en de villa’s die hier te huur staan trekken begoede toeristen van over de hele wereld aan. Als gevolg daarvan liggen de prijzen in Kaş dan ook hoger dan het gemiddelde in de regio.

Voordelen van een kleine stad. Kaş is echt een kleine stad met slechts zesduizend inwoners. De plaatselijke bevolking is vooral actief in de dienstverlenende toeristische sector en de visvangst. De sfeer is uitgesproken rustig en nogal Brits; iets dat bij vele Europeanen in goede smaak valt.

Vastgoed in Kaş. Duitsers en Engelsen waren de eerste generatie kopers van villa’s en appartementen in Kaş. Zij hebben hoge standaarden gezet op het vlak van kwaliteit en afwerking van de woningen, zowel binnen als buiten. Kaş onderscheid zich door het grote aanbod aan villa’s en appartementen met een prachtig panoramisch zeezicht. Het aantal beschikbare bouwgronden is zeer beperkt waardoor de vastgoedprijzen vrij hoog liggen en bovendien elk jaar nog stijgen.

Meer weten
Kaş

Heeft u vragen? Bel ons!

Sergiy Volchenkov - Directeur
Sergiy Volchenkov
Directeur
+90 242 606 11 55