Prijzen in

 • RUB Russian Ruble
 • USD United States Dollar
 • EUR European Euro
 • TRY Turkish Lira
 • KZT Kazakhstan Tenge
 • IRR Iranian Rial
 • UAH Ukraine Hryvnia
 • SEK Sweden Krona
 • AED United Arab Emirates Dirham
 • LYD Libya Dinar
 • SAR Saudi Arabia Riyal
 • JOD Jordan Dinar
 • QAR Qatar Riyal
 • KWD Kuwait Dinar
 • GBP British Pound

De stad Fethiye ligt in de regio Antalya en heeft hetzelfde milde mediterrane klimaat. Gemiddeld schijnt de zon hier 285 dagen per jaar, de zomers zijn warm en droog. De temperatuur van het zeewater bedraagt een aangename 25 tot 27 graden in de zomer en de stranden zijn goed uitgerust en voorzien van alle comfort. In het centrum is er een zeer interessant historisch museum en rondom de stad vindt u de overblijfselen van diverse Griekse tempels, een amfitheater, het natuurpark “Blue Lagoon” en de vlindervallei; een natuurreservaat. 

De veiligheid en het comfort van een kleine stad maken Fethiye bijzonder geliefd onder Europeanen. Vastgoed is hier dan ook zeer populair maar houdt u er wel rekening mee dat er niet veel bouwgrond meer beschikbaar is in de kustzone.

Ligging en klimaat. Fethiye ligt op 45 kilometer van de luchthaven van Dalaman en 200 kilometer van Antalya. De zon schijnt hier gemiddeld 285 dagen per jaar; wat bijna evenveel is als in Antalya. Het klimaat is dan ook vergelijkbaar: zonnige zomers zonder een spatje regen en relatief warme winters.

Zee en strand. Tussen Fethiye en Marmaris ligt de grens van de Middellandse Zee en de Egeïsche Zee. Aardrijkskundig gezien ligt Fethiye aan de Middellandse Zeekust en de zee is hier warmer dan in Marmaris. Zuivere en goed uitgeruste stranden vindt u zowel bij de stad zelf als in omringende zones.

Bereikbaarheid. Er landen heel wat internationale chartervluchten op de luchthaven van Dalaman. Met de speciale rechtstreekse busverbinding bent u op een uur van de luchthaven in Fethiye. Dezelfde rit met de auto duurt ongeveer veertig minuten. Als u met de auto naar Antalya wil mag u rekenen op ongeveer twee en een half uur, een rit die overigens geen minuut verveeld dankzij het prachtige en steeds wisselende landschap.

Bezienswaardigheden. In het Historisch Museum van Fethiye loopt een permanente tentoonstelling van vondsten uit de oudheid. In de nabije omgeving kan u een bezoek brengen aan de antieke Lycische stad Letoon uit de achtste eeuw voor Christus waar u onder meer de tempels van Apollo en Artemis, het amfitheater en diverse goed bewaarde mozaïeken kan bezichtigen. 

De Blue Lagoon in het nabijgelegen Olüdeniz (ongeveer twaalf kilometer van Fethiye) is een uniek natuurreservaat. De baai van Olüdeniz worden algemeen geschouwd als één van de mooiste ter wereld en is hét typische beeld van de Turkse Middellandse Zeekust. Als u een boek koopt over deze regio – of zelfs Turkije in het algemeen – is de kans bijzonder groot dat een foto van Olüdeniz op de omslag prijkt. In de jaren tachtig kreeg de bekendheid van de Blue Lagoon nog een behoorlijke boost vanwege de gelijknamige film die hier werd opgenomen. De hoge berg vlak naast het strand is een zeer populaire vertrekplaats voor paragliders. Op drukke dagen kan u – letterlijk – tientallen tot honderden paragliders door de lucht zien zweven … Voor wie het ietsje rustiger wil is een bezoek aan de Vlindervallei een uitstekend alternatief.

Veiligheid. Tienduizenden Europese toeristen brengen ieder jaar hun vakantie door in Fethiye met familie en vrienden. Deze keuze is niet alleen het gevolg van de ongelofelijke schoonheid van deze regio maar heeft ook veel te maken met de uitstekende reputatie die Fethiye heeft opgebouwd op gebied van veiligheid.

Onderwijs. De stad heeft een breed aanbod van openbare en privéscholen. Daarnaast is er ook een school voor Engelstalige kinderen en er bestaan plannen voor de opening van een Russische school.

Cultuur. Fethiye is een aantrekkingspool voor actieve toeristen. U kan hier diverse sporten beoefenen zoals paragliden, waterskiën, raften, mountainbike safari’s, kanovaren en dergelijke. Alle benodigde uitrusting kan ter plekke zowel gehuurd als gekocht worden.

Levensduurte. Over het algemeen liggen de prijzen van dagelijkse uitgaven hier op hetzelfde niveau als Antalya.

Voordelen van een kleine stad. De bevolking van Fethiye telt ongeveer honderdvijftigduizend inwoners. De stad ademt de sfeer uit van een dorpje en houdt vast aan zijn gemoedelijke tradities. In 2007 ontving Fethiye de titel van beste vakantieoord ter wereld van de Britse kranten de Times en de Guardian.

Vastgoed in Fethiye. Meer dan zevenduizend Engelsen wonen in Fethiye en daarnaast groeit het aantal inwoners afkomstig van Duitsland, Nederland en Rusland gestadig. De vraag naar vastgoed is hier dan ook vrij groot en wordt nog ondersteund door de goede verhuurmogelijkheden tijdens het seizoen, waardoor de aankoop van een woning in Fethiye ook een goede belegging is. Vooral villa’s met zeezicht zijn zeer gewild maar het aanbod hiervan is beperkt vanwege de schaarste aan bouwplekken langs de kust.

Meer weten
Fethiye

Heeft u vragen? Bel ons!

Sergiy Volchenkov - Directeur
Sergiy Volchenkov
Directeur
+90 242 606 11 55