Prijzen in

 • RUB Russian Ruble
 • USD United States Dollar
 • EUR European Euro
 • TRY Turkish Lira
 • KZT Kazakhstan Tenge
 • IRR Iranian Rial
 • UAH Ukraine Hryvnia
 • SEK Sweden Krona
 • AED United Arab Emirates Dirham
 • LYD Libya Dinar
 • SAR Saudi Arabia Riyal
 • JOD Jordan Dinar
 • QAR Qatar Riyal
 • KWD Kuwait Dinar
 • GBP British Pound

Bodrum is gelegen aan de Egeïsche kust en geniet een gematigd mediterraan klimaat met milde zomers. In Bodrum vindt u zowel (opgespoten) zand- als kiezelstranden die tot de beste van Turkije behoren. Er valt heel wat te zien in deze regio: zo is er onder meer het Museum van Onderwater Archeologie, de Petrusburcht, het Mausoleum van Halicarnassus, het amfitheater, de Poort van Myndus, Karaada (het zogenaamde zwarte eiland), de antieke stad Pedase en nog zo veel meer. 

Bodrum heeft ook een stevige reputatie voor zijn uitgangsleven en is bovendien populair onder surfers en duikers. Het mooie aan Bodrum is dat het toch nog steeds de charme bezit van een klein vissersstadje. De haven is trouwens best ook een bezoekje waard … Het vastgoedaanbod in Bodrum is zeer gevarieerd: van kleine budgetvriendelijke appartementen tot exclusieve luxe villa’s.

Ligging en klimaat. Een gematigd mediterraan klimaat zorgt voor aangename temperaturen in Bodrum. De gemiddelde dagtemperatuur is ’s zomers ongeveer 28 graden en de temperatuur van het zeewater bedraagt plusminus 24 graden.

Zee en strand. Bodrum is gelegen op een schiereiland in de Egeïsche Zee. De stranden – en dat zijn er een twaalftal – behoren tot de beste van Turkije. In Bodrum vindt u zowel kiezel- als zandstranden. Deze laatste zijn meestal kunstmatige platformen met opgespoten fijn zand. Gasten van over de hele wereld worden aangetrokken door de azuurblauwe zee, de goed uitgeruste stranden en de uitgebreide mogelijkheden tot diverse watersporten.

Bereikbaarheid. De internationale luchthaven van Bodrum ligt op 36 kilometer afstand van Bodrum zelf en op 16 kilometer van het stadje Milas. Met de auto bent u via de hoofdweg D330 op drie kwartier in Bodrum en op slechts 20 minuutjes in Milas. U kan uiteraard ook met het openbaar vervoer gaan: vanuit het centrum is er een speciale doorlopende rechtstreekse busverbinding met de luchthaven.

Bezienswaardigheden. het Museum van Onderwater Archeologie, de Petrusburcht, het Mausoleum van Halicarnassus, het amfitheater, de Poort van Myndus, de antieke stad Pedase, … Dit is slechts een kleine greep van wat er allemaal te zien valt in en rond Bodrum.

Veiligheid. Zoals de meeste Turkse steden heeft Bodrum lage misdaadcijfers en is dus bijgevolg een veilige stad; wat uiteraard in goede smaak valt bij de Europese toeristen. De beslissing om deze regio te ontwikkelen op toeristisch gebied werd op het hoogste niveau genomen en de Turkse overheid heeft er dan ook alles aan gedaan om de veiligheid van buitenlandse bezoekers en inwoners te waarborgen.

Onderwijs. De stad heeft een uitgebreid aanbod van overheids- en privéscholen waar wordt lesgegeven in het Turks.

Cultuur. Bodrum oefent een bijzondere aantrekkingskracht uit op de jeugd en is daarmee de favoriete plek in Turkije voor de jongere generatie. De wereldberoemde nachtclub Halicarnassus en de drijvende discotheek Catamaran met gastoptredens van de beste DJ’s ter wereld zullen daar ongetwijfeld wel iets mee te maken hebben. 

Daarnaast is Bodrum bijzonder geliefd onder surfers en duikers en valt in de smaak bij Turkse kunstenaars en intellectuelen die in hun villa’s langs de kust vertoeven. Bodrum is een mondaine badplaats en veel inwoners spreken dan ook Engels, Duits en Frans.

Levensduurte. Wie al het voorgaande gelezen heeft zal ondertussen al wel vermoeden dat het algemene  prijsniveau hier hoger ligt dan het gemiddelde langs de Turkse Middellandse Zeekust, en jammer genoeg is dat ook zo.

Voordelen van een kleine stad. Officieel telt de bevolking van Bodrum 150 000 inwoners. In het seizoen ligt dat aantal echter veel hoger als de hotels vollopen en de stad gevuld is met toeristen van over heel de wereld. In de winter is Bodrum echter een rustige stad waar het aangenaam vertoeven is en waar u zich zelden zal vervelen. De meeste bezienswaardigheden, bars en restaurants zijn immers het hele jaar door geopend.

Vastgoed in Bodrum. Een stevige vraag van zowel buitenlanders als begoede Turken zorgt ervoor dat de prijzen in Bodrum op een hoog niveau liggen. In ons aanbod vindt u appartementen in laagbouw complexen van 2 tot 3 verdiepingen en villa’s met zeezicht. Riante villa’s met zeezicht en een kostenplaatje van meer dan één miljoen euro zijn hier geen uitzondering. Over het algemeen is de prijs hier afhankelijk van diverse factoren: de ligging (al of niet gelegen op het schiereiland), grootte van het terrein, al of geen zeezicht, bereikbaarheid met de auto en de infrastructuur van de omgeving.

Meer weten
Bodrum

Heeft u vragen? Bel ons!

Sergiy Volchenkov - Directeur
Sergiy Volchenkov
Directeur
+90 242 606 11 55