Prijzen in

 • RUB Russian Ruble
 • USD United States Dollar
 • EUR European Euro
 • TRY Turkish Lira
 • KZT Kazakhstan Tenge
 • IRR Iranian Rial
 • UAH Ukraine Hryvnia
 • SEK Sweden Krona
 • AED United Arab Emirates Dirham
 • LYD Libya Dinar
 • SAR Saudi Arabia Riyal
 • JOD Jordan Dinar
 • QAR Qatar Riyal
 • KWD Kuwait Dinar
 • GBP British Pound

Belek is een groot toeristisch centrum gelegen op 45 kilometer ten oosten van het centrum van Antalya. Het klimaat is uitstekend, de lucht zuiver en de uitgestrekte zandstranden – waarvan er heel wat zijn bekroond met de internationale Blauwe Vlag onderscheiding – lopen zachtjes af naar het water. In Belek is er voor elk wat wils: een aquapark, dolfinarium, natuurparken, historische bezienswaardigheden, bars, restaurants, golfbanen, … en dit alles het hele jaar door geopend dankzij het zachte klimaat aan de Turkse Riviera. 

Tegelijkertijd is Belek een rustig en vreedzaam stadje met alle voorzieningen voor een comfortabel verblijf. Ons aanbod van appartementen hier is niet zo groot als in Antalya maar we bieden wel een uitgebreide selectie aan villa’s aan, van klein tot (zeer) groot.

Ligging en klimaat. Belek ligt op 45 kilometer ten oosten van Antalya. Voor wie houdt van de warme zuiderse zon is de beste periode van het jaar tussen mei en eind september. De temperaturen lopen dan op tot 30-35 graden, het zeewater is ook aangenaam warm: 25-27 graden. Wat helemaal niet wil zeggen dat Belek frisse winters kent; integendeel … Dankzij het mediterrane klimaat – meer dan 300 dagen zon per jaar! – zakt de temperatuur overdag hier zelden onder de 15 graden. 

Belek is een pareltje voor de liefhebbers van een groene omgeving: dankzij de pijn- en eucalyptusbossen is de lucht hier zeer zuiver en de diverse golfbanen geven het geheel een zeer exclusieve “look”. De regio herbergt meer dan honderd soorten speciale vogelsoorten en ook de zee is onbezoedeld. Getuige daarvan zijn de zeeschildpadden die ’s zomers hun eieren komen deponeren in het warme zand …

Zee en strand. De zandstranden in Belek lopen zachtjes af in het water; een klein maar zeer prettig detail dat zorgt voor ongestoorde waterpret voor families met kinderen. Belek is een zeer exclusieve regio met verschillende uitstekende vijf sterren hotels die er alles aan doen om hun domeinen en de omgeving zo zuiver mogelijk te houden en het natuurlijke uitzicht te behouden. Als gevolg hiervan zijn meerdere stranden bekroond met de Blauwe Vlag onderscheiding; zeg maar een soort “keurmerk” voor stranden en jachthavens.

Bereikbaarheid. De rit van de luchthaven van Antalya naar Belek duurt zo’n dertig minuten. Zowel taxi’s als bussen zijn overvloedig aanwezig. Belek ligt in de nabijheid van de hoofdweg D400 waar u op een lijnbus kan stappen richting Antalya, Side of Alanya.

Bezienswaardigheden. Een absoluut unicum in Belek is de “Garden of Tolerance” (Tuin der Verdraagzaamheid) waar de gebouwen van drie grote godsdiensten – het Christendom, de Islam en het Jodendom – broederlijk naast elkaar staan ter bevestiging dat de volgelingen van diverse geloofsstrekkingen reeds eeuwenlang vreedzaam met elkaar samenleven in Anatolia. 

Iets helemaal anders – maar dat beslist ook de moeite waard zal zijn – is het nieuwe aquapark “Disneyland” dat momenteel in aanbouw is in Belek. Dit pretpark, inclusief zijn eigen hotels, wordt het grootste in de regio. In de onmiddellijke nabijheid van Belek vindt u ook nog een dolfinarium en diverse golfbanen. 

Een beetje verder bevinden zich de antieke steden Perge, Aspendos en Side, en het Nationaal Park "Canyon Kepryulyu" waar u kan mountainbiken, paardrijden en raften.

Veiligheid. In Belek wordt er bijzondere aandacht gegeven aan orde en gezag. Dit zorgt voor een buitengewoon gevoel van veiligheid in deze exclusieve regio, zowel bij de toeristen als de lokale bevolking.

Onderwijs. De dichtstbijzijnde scholen die onderwijs aanbieden in een vreemde taal zijn in Kundu en Ornekkoy, ongeveer 45 kilometer van Belek.

Cultuur. Golf enthousiastelingen van over heel de wereld komen naar Belek. Ieder jaar vinden de internationale golftoernooien “Turkish Airlines Open” en “Turkish Airlines World Golf Final” plaats in Belek. Het exclusieve karakter van de hotels en de uitzonderlijk veilige omgeving zorgen er bovendien voor dat Belek regelmatig onderdak biedt aan een politieke conferentie of een internationaal zakenbijeenkomst van het hoogste niveau zoals bijvoorbeeld de G20.

Levensduurte. Dat dit alles – de aanwezigheid van welgestelde toeristen, exclusieve luxe hotels, de prachtige omgeving en de extreem hoge veiligheidsvoorzieningen – zijn weerslag heeft op de algemene levensduurte in Belek zal dan ook geen verwondering wekken: de prijzen liggen hier over het algemeen hoger dan in Antalya.

Voordelen van een kleine stad. De gehele Belek-regio telt eigenlijk maar een tien- tot vijftienduizend inwoners, van wie de meerderheid werkzaam is in de toeristische sector. Alhoewel er behoorlijk wat hotels zijn in Belek is het toch een heel rustige streek. De meeste discotheken en clubs zijn gevestigd op het grondgebied van de hotels en veroorzaken dus absoluut geen overlast voor de omgeving. 

Sommige hotels bieden de mogelijkheid aan niet-gasten om gebruikt te maken van hun infrastructuur zoals restaurants, bars, zwembaden, … tegen vergoeding uiteraard. In het stadje zelf vindt u natuurlijk de nodige winkels voor uw dagelijkse inkopen en restaurants met zowel een Turkse als internationale keuken.

Vastgoed in Belek. Het aanbod van appartementen in Belek is eerder beperkt. Daartegenover staat een grote keuze aan villa’s, van klein tot (zeer) groot, losstaand of als onderdeel van bijzonder luxueuze complexen op ruime, zeer verzorgde terreinen met zwembaden en alle mogelijke voorzieningen voor een zorgeloze levensstijl.

Belek - Beschrijving van de gebieden
Kadriye
Belek Centrum
Meer weten
Belek

Heeft u vragen? Bel ons!

Sergiy Volchenkov - Directeur
Sergiy Volchenkov
Directeur
+90 242 606 11 55