Prijzen in

 • RUB Russian Ruble
 • USD United States Dollar
 • EUR European Euro
 • TRY Turkish Lira
 • KZT Kazakhstan Tenge
 • IRR Iranian Rial
 • UAH Ukraine Hryvnia
 • SEK Sweden Krona
 • AED United Arab Emirates Dirham
 • LYD Libya Dinar
 • SAR Saudi Arabia Riyal
 • JOD Jordan Dinar
 • QAR Qatar Riyal
 • KWD Kuwait Dinar
 • GBP British Pound

Oude Stad

De oude stad is – zoals het woord het zelf zegt – het oude stadscentrum van Antalya. De stranden zijn vrij klein en er wordt meestal inkomgeld gevraagd. De oude stad heeft een heleboel bezienswaardigheden uit verschillende tijdperken. De infrastructuur van deze wijk is goed ontwikkeld, er zijn heel wat restaurants, cafés en hotels en alles is het hele jaar door geopend. 

Het vastgoedaanbod bestaat hoofdzakelijk uit historische gebouwen. De eigenaars worden bij  wet verplicht de buitenkant te onderhouden en indien nodig in zijn oorspronkelijke staat te herstellen; dit om het historisch erfgoed te beschermen. De kosten hiervan kunnen behoorlijk oplopen en bijgevolg zijn deze panden enkel geschikt voor welgestelde investeerders en eigenaars.

Ligging en klimaat. Het oude stadscentrum (Kaleiçi) ligt – uiteraard – in het hart van Antalya, vlak bij de zee. De oppervlakte beslaat een indrukwekkende vijvendertig hectare met oude huizen en historische gebouwen waarvan vele reeds gerenoveerd zijn. Het heerlijke Middellandse Zee klimaat zorgt voor  warme zomers en zachte winters.

Zee en strand. De oude stad is gebouwd op een klif boven de zee. Via trappen langs de rotsen kan u naar beneden wandelen tot aan het water. Op verschillende plaatsen zijn er betonnen platformen gebouwd waar u kan zonnebaden en een duik nemen in de zee. Deze kleine kunstmatige stranden zijn voorzien van ligbedden en parasols, en meestal wordt er inkomgeld gevraagd.

Bereikbaarheid. Diverse buslijnen passeren langs de oude stad en u kan deze wijk bereiken met zo ongeveer elk ander stedelijk vervoermiddel: taxi, eigen wagen, fiets, tram, …

Bezienswaardigheden. De oude stad bestaat grotendeels uit unieke oude gebouwen uit verschillende tijdperken; van het Romeinse Rijk tot aan het Ottomaanse Rijk. U kan hier oude huizen bezichtigen, moskeeën en minaretten, een Orthodoxe kerk, De Kloktoren, De Hidirlik Toren en de Poort van Adrianus die reeds dateert van eeuwen voor Christus.

Kenmerken. De smalle straatjes van de oude stad slingeren zich gezellig tussen diverse bekende restaurants en cafés. Volgens Tripadvisor zijn sommigen van de beste restaurants van Antalya in dit stadsdeel te vinden. ’s Avonds openen ettelijke bars en muziekcafés – waarvan velen met dagelijkse live optredens - hun deuren voor de liefhebbers van het nachtleven. 

Heel wat oude gebouwen zijn omgetoverd tot boetiekhotels en herbergen jaarlijks duizenden toeristen. De oude stad in een verbazingwekkend plek met een heel speciale sfeer, en de straatjes met toeristische souvenirwinkeltjes zijn dan ook altijd druk bevolkt, uitgezonderd op een zeldzame regendag.

Vastgoed in de oude stad. De oude stad is eigenlijk één grote verzameling van zeldzame historische gebouwen; en uiteraard zijn hier geen bouwgronden beschikbaar. De vastgoedprijzen zijn hier dan ook – op zijn zachtst gezegd – nogal stevig. De voorwaarden voor de aankoop van een pand hier zijn niet mals: u bent verplicht de buitengevels in hun oorspronkelijke staat te bewaren, te onderhouden en indien nodig te renoveren met speciale materialen om het authentieke uitzicht te behouden. Bovendien zijn er heel wat vergunningen nodig van diverse overheidsinstanties die de aankoop moeten goedkeuren. De kosten hiervan kunnen behoorlijk oplopen en bijgevolg zijn deze panden enkel geschikt voor welgestelde investeerders en eigenaars.

Meer weten
Antalya
Oude Stad

Heeft u vragen? Bel ons!

90 242 259 52 21
Verstuur bericht