Prijzen in

 • RUB Russian Ruble
 • USD United States Dollar
 • EUR European Euro
 • TRY Turkish Lira
 • KZT Kazakhstan Tenge
 • IRR Iranian Rial
 • UAH Ukraine Hryvnia
 • SEK Sweden Krona
 • AED United Arab Emirates Dirham
 • LYD Libya Dinar
 • SAR Saudi Arabia Riyal
 • JOD Jordan Dinar
 • QAR Qatar Riyal
 • KWD Kuwait Dinar
 • GBP British Pound

Lara is een groot district in het oostelijk deel van Antalya. De wijk is gebouwd aan de kust op een rotsklif, wat met zich meebrengt dat de zee iets moeilijker bereikbaar is. Op diverse plaatsen zijn trappen naar rotsachtige platformen waar een aangepaste bodem overheen gelegd is. 

De algemene voorzieningen in deze wijk zijn uitstekend: goede bereikbaarheid en openbaar vervoer, ziekenhuizen, onderwijsinstellingen, winkels, kantoren, shopping centers; kortom alles wat men in het dagelijkse leven nodig heeft ligt binnen handbereik en het is hier dan ook zeer comfortabel wonen. 

Wat vastgoed betreft zijn er niet veel nieuwe gebouwen in Lara; en de prijzen voor panden met zeezicht liggen hoger dan in de rest van de stad.

Ligging en klimaat. Lara is een van de grootste districten van Antalya en loopt vanaf de oostelijke rand van de stad tot aan het centrum. De infrastructuur is uitstekend en er is behoorlijk wat zakelijke activiteit. Lara wordt, samen met Konyaaltı, beschouwd als een van de betere, sjiekere wijken van de stad.

Zee en strand. Lara is gebouwd op een rotsklif dertig tot veertig meter boven de zeespiegel, wat de toegang tot het water enigszins bemoeilijkt. Het pluspunt is dan weer dat het uitzicht grandioos is. Op verschillende plaatsen zijn er trappen gemaakt naar de zee en platforms gebouwd vanwaar u het water in kan duiken en kan zonnen. 

De zee heeft hier een prachtige kleur en is kristalhelder. Het gebied met zandstranden van 20 tot 30 meter breed begint aan de oostelijke kant van Lara, dicht tegen het district Kundu, en loopt kilometers ver door in oostelijke richting.

Bereikbaarheid. Het openbaar vervoer in Lara is bijzonder uitgebreid; er zijn een groot aantal busverbindingen waarmee u vlot naar alle andere wijken van Antalya kan. De afstand tot de luchthaven is ongeveer tien kilometer.

Bezienswaardigheden. De watervallen van Duden (slechts enkele kilometers verwijderd) zijn een prachtig natuurfenomeen en een heerlijke uitstap op een hete zomerdag. Over een hoogte van tientallen meters stort de rivier zich met donderend geraas naar beneden; en u kan zelfs achter de waterval wandelen in een natuurlijke grot. 

Er is de jaarlijkse tentoonstelling van zandsculpturen, een aquapark, er zijn speciale paden voor fietsers en joggers en een hele strook met restaurants en terrasjes die een prachtig panorama bieden op de Middellandse Zee.

Kenmerken. Lara is een actieve wijk zowel op zakelijk als op amusementsgebied. Heel wat kantoren hebben hier een vestiging, er zijn reisagentschappen, winkels en shopping centers. Een van de befaamdste shopping centers van Antalya, Terra City, is in Lara gevestigd. 

De infrastructuur is uitstekend: ziekenhuizen, scholen (waaronder internationale), mooie parken met fonteinen, prima openbaar vervoer enzovoort. Lara bruist niet alleen overdag: er zijn heel wat (dure) restaurants, bars en nachtclubs in deze wijk gevestigd.

Vastgoed in Lara. Lara is ongeveer en kleine veertig jaar geleden ontstaan. Er staan dus niet zoveel nieuwe gebouwen als in Konyaalti; dat zich pas de laatste jaren in hoog tempo is gaan ontwikkelen. Het aantal complexen met een uitgebreide dienstverlening zoals in Konyaalti ligt hier lager. De prijzen voor vastgoed met zeezicht liggen hier hoger dan in de rest van de stad.

Meer weten
Antalya
Lara

Heeft u vragen? Bel ons!

Sergiy Volchenkov - Directeur
Sergiy Volchenkov
Directeur
+90 242 606 11 55