Prijzen in

 • RUB Russian Ruble
 • USD United States Dollar
 • EUR European Euro
 • TRY Turkish Lira
 • KZT Kazakhstan Tenge
 • IRR Iranian Rial
 • UAH Ukraine Hryvnia
 • SEK Sweden Krona
 • AED United Arab Emirates Dirham
 • LYD Libya Dinar
 • SAR Saudi Arabia Riyal
 • JOD Jordan Dinar
 • QAR Qatar Riyal
 • KWD Kuwait Dinar
 • GBP British Pound

Antalya is een van de grotere steden in Turkije en kan eigenlijk beschouwd worden als de hoofdstad van de zogenaamde Turkse Riviera. Dankzij het uitstekende klimaat duurt het toeristische seizoen hier van half april tot eind oktober. Antalya heeft alle voordelen van een grootstad (meer dan een miljoen inwoners en nog steeds groeiende aan een snel tempo) zonder de nadelen. 

De misdaadcijfers liggen bijzonder laag, het openbaar vervoer functioneert prima, grote shopping centra, een uitgebreid cultureel aanbod, diverse ontspanningsmogelijkheden en een grote keuze in vastgoed. Tegelijkertijd is het hier zeer aangenaam leven dankzij de lage levensduurte, de vriendelijkheid van de bevolking en de goede infrastructuur van de woonzones. 

Ligging en klimaat. Antalya dankt haar populariteit grotendeels aan haar klimaat en de mooie omgeving. Het heerlijke Middellandse Zee klimaat met zijn warme zomers en milde winters zorgt ervoor dat deze stad een begrip is geworden bij miljoenen toeristen van over de hele wereld. Minstens driehonderd dagen per jaar zon en een beperkte hoeveelheid neerslag tijdens de winter maken van Antalya een droombestemming op slechts enkele uren vliegen verwijderd van West Europa.

Zee en strand. Of u in een hotel of een appartement verblijft, de goed uitgeruste en zonovergoten stranden met hun parasols, ligbedden en alle mogelijke voorzieningen liggen op u te wachten aan de kristalheldere Middellandse Zee.

Bereikbaarheid. De comfortabele hotels, de uitgestrekte stranden, de prachtige omgeving, het milde klimaat en natuurlijk ook de uitstekende bereikbaarheid zorgen ervoor dat Antalya uitgegroeid is tot een zeer geliefde vakantiebestemming bij toeristen van over de hele wereld. De moderne luchthaven van Antalya met haar uitzonderlijke architectuur verwerkt dagelijks honderden binnenlandse en buitenlandse vluchten en is zeer volt bereikbaar. Luchtvaartspecialisten beschouwen deze luchthaven als een van de beste van Europa. Een netwerk van honderden geregelde busverbindingen zorgt voor een uitstekend en vlot openbaar vervoer in de hele stad.

Bezienswaardigheden. De rijke geschiedenis van Antalya gaat terug tot in de tweede eeuw na Christus. Diverse bevolkingsgroepen die deze stad door de eeuwen heen hebben bevolkt lieten een schat aan historische gebouwen en monumenten achter. De meeste musea en oudheidkundige bezienswaardigheden zijn het hele jaar door toegankelijk en geven u een idee hoe de plaatselijke bevolking leefde ten tijde van het Romeinse Rijk, het Byzantijnse Rijk en het Ottomaanse Rijk; en bieden tevens inzicht in de ontstaansgeschiedenis van de Islamitische en Christelijke cultuur.

Veiligheid. Antalya is een van de veiligste steden van Turkije en de misdaadcijfers liggen beduidend lager dan in de meeste Europese steden. U kan in alle gemoedsrust een nachtelijke wandeling door de stad maken of uw auto veilig parkeren in een van de binnenstraatjes van het centrum.

Onderwijs. Families met kinderen hoeven zich geen zorgen te maken om zich permanent te vestigen in Antalya. De stad beschikt over uitstekende onderwijsvoorzieningen met een uitgebreid netwerk aan scholen, waaronder zelfs enkele internationale waar wordt lesgegeven in het Russisch of het Engels. Verschillende universiteiten hebben een vestiging in Antalya en bieden een ruime keuze aan studierichtingen aan.

Cultuur en traditie. Antalya is een voorbeeld van verdraagzaamheid en vriendelijkheid naar andere culturen, godsdiensten en nationaliteiten toe. Menig bezoeker van deze stad is aangenaam verrast door de hulpvaardigheid en beminnelijkheid van de plaatselijke bevolking. Als er al eens iets mis zou lopen mag u er zeker van zijn dat ze hun uiterste best doen om u zo goed mogelijk te helpen.

Levensduurte. Het hele jaar door zijn verse groenten en fruit te krijgen aan lage prijzen in de supermarkten, lokale winkeltjes en op de wekelijkse markten. Ook de kosten voor nutsvoorzieningen zoals elektriciteit, water en gas liggen behoorlijk lager dan in West Europa. Algemene dienstverleningen zoals kapper, herstellingen, het openbaar vervoer of een auto huren en dergelijke zijn vaak goedkoper dan het Europese gemiddelde en de kwaliteit verbeterd voortdurend.

Voordelen van een grote stad. De bevolking van Antalya bedraagt ondertussen al meer dan één miljoen en groeit gestadig. Tijdens het toeristische seizoen stijgt dit getal met bijna vijftig procent. Als stad op zich verschilt Antalya niet zoveel met andere grootsteden: opera, theater, beurscomplexen, bioskopen, … u vindt het hier allemaal. De laatste jaren zijn er verschillende grote shopping centra bijgekomen die eigenlijk een stad op zich zijn met (fastfood)restaurants, cafés, attracties voor kinderen en bioskopen die zowel Turks als Engels gesproken films vertonen.

Vastgoed in Antalya. De afgelopen vijftien jaar groeit de buitenlandse belangstelling naar vastgoed in Antalya gestadig. Om op de toenemende vraag te kunnen inspelen wordt er nog steeds druk bijgebouwd (van een crisis in de bouwsector is hier niet echt sprake …). Het aanbod varieert van eenvoudige budgetvriendelijke huizen tot luxe appartementen in residentiële complexen met een infrastructuur en dienstverlening die niet moeten onderdoen voor die van een vijf sterren hotel.

Antalya - Beschrijving van de gebieden
Konyaaltı
Lara
Muratpaşa
Kepez
Döşemealtı
Oude Stad
Kundu
Altıntaş
Centrum
Meer weten
Antalya

Heeft u vragen? Bel ons!

Sergiy Volchenkov - Directeur
Sergiy Volchenkov
Directeur
+90 242 606 11 55