Prijzen in

 • RUB Russian Ruble
 • USD United States Dollar
 • EUR European Euro
 • TRY Turkish Lira
 • KZT Kazakhstan Tenge
 • IRR Iranian Rial
 • UAH Ukraine Hryvnia
 • SEK Sweden Krona
 • AED United Arab Emirates Dirham
 • LYD Libya Dinar
 • SAR Saudi Arabia Riyal
 • JOD Jordan Dinar
 • QAR Qatar Riyal
 • KWD Kuwait Dinar
 • GBP British Pound

Gazipaşa is een klein stadje 40 kilometer ten oosten van Alanya met zowel zand- als kiezelstranden. Niet ver van het stadscentrum zijn er heel wat bezienswaardigheden; zoals bijvoorbeeld de Kizilin grot en de ruïnes van diverse steden uit de oudheid (Antiochia-ad-Kragum, Nefelis, Selinus en Lamus). De omgeving van Gazipaşa is werkelijk geweldig voor wie houdt van rust en natuur. 

Als toeristische bestemming staat Gazipaşa nog in haar kinderschoenen; doch sedert de opening van de nieuwe luchthaven in 2011 wint deze bestemming gestadig aan populariteit. Ook de projectontwikkelaars hebben Gazipaşa ontdekt en Tolerance heeft diverse panden in portefeuille waarvan de meeste met zeezicht. 

Ligging. Gazipaşa is een kleine stad in het oosten van de Alanya regio met een bevolking van ongeveer 60.000 inwoners. De afstand naar Alanya bedraagt 40 kilometer en Antalya ligt op 180 kilometer.

Zee en strand. De kustlijn van Gazipaşa en omgeving bestaat uit steile kliffen afgewisseld met prachtige baaien met kiezel- of  zandstranden die soms helemaal verscholen liggen tussen de omringende bergen. Het grootste is het Selinus strand met een lengte van meer dan twee en een halve kilometer en uiteraard voorzien van de nodige infrastructuur.

Bereikbaarheid. Sedert de opening van de nieuwe internationale luchthaven is Gazipaşa zeer vlot bereikbaar met rechtstreekse chartervluchten vanuit België en Nederland en ook het aanbod van binnenlandse verbindingen groeit gestadig. Er is een regelmatige busverbinding met Alanya en een speciale rechtstreekse lijn vanuit het stadscentrum naar de luchthaven.

Bezienswaardigheden. Een van de mooiste plekjes in Gazipaşa is het 2,5 kilometer lange Selinus strand. De heldere zee en het prachtige uitzicht op de bergen heeft reeds menig bezoeker zijn hart gestolen. Het strand is tevens een trefplaats voor verschillende soorten zeldzame schildpadden die hier jaarlijks hun eieren leggen om uit te broeden in het warme zand. Het rotsgedeelte van het strand is dan weer bijzonder populair bij onderwatervissers.  

Ook de Kizilin grot die zich bevindt aan de noordzijde van het Selinus strand is een bezoekje waard; zeker op een hete zomerdag! Deze grot is als het ware een soort natuurlijke airconditioning: overdag is het hier heerlijk koel, doch zodra de zon ondergaat geven de rotsen hun opgeslagen warmte af en kan u zich hier opwarmen na een (te) lange zwempartij in het voor- of naseizoen. Een unieke natuurlijke wellness-beleving! In de onmiddellijke nabijheid van Gazipaşa bevinden zich de ruïnes van diverse steden uit de oudheid (Antiochia-ad-Kragum, Nefelis, Selinus en Lamus).

Kenmerken. Gazipaşa heeft zijn bijnaam “Het Stille Paradijs” niet voor niets gekregen … Het is de perfecte plek voor wie rust zoek in de natuur dankzij de vele boomgaarden, bossen, bananenplantages en de dikwijls bijna verlaten stranden in een van de prachtige baaien. Het stadje zelf is een pittoresk plaatsje en zeer geschikt voor wie houdt van een ontspannen levensstijl in een prachtige natuurlijke omgeving. 

Langzamerhand wint deze bestemming in populariteit; mede dankzij de opening van de nieuwe luchthaven waardoor Gazipaşa nu wel heel vlot bereikbaar is. Deze regio ontwikkelt zich langzaam maar zeker en ook de infrastructuur verbeterd met de dag. Vermits er nog maar enkele hotels zijn in Gazipaşa is rust nog steeds verzekerd. De lokale bevolking is grotendeels werkzaam in de landbouw.

Vastgoed in Gazipaşa. De opening van de nieuwe luchthaven zorgde voor een groei-impuls in de vastgoedsector en heeft een locomotiefeffect op de hele regio. De infrastructuur verbetert gestadig, er zijn enkele nieuwe hotels in aanbouw en het aantal toeristen neemt jaarlijks toe. 

Deze factoren in combinatie met de prachtige en rustige omgeving zorgen ervoor dat dit een zeer aantrekkelijke plek is om een vastgoed aan te kopen als vakantiewoning of als investering (hoog rendement gegarandeerd!). Het grootste gedeelte van ons aanbod in Gazipaşa biedt rechtstreeks zeezicht. 

Meer weten
Alanya
Gazipaşa

Heeft u vragen? Bel ons!

Sergiy Volchenkov - Directeur
Sergiy Volchenkov
Directeur
+90 242 606 11 55