Prijzen in

 • RUB Russian Ruble
 • USD United States Dollar
 • EUR European Euro
 • TRY Turkish Lira
 • KZT Kazakhstan Tenge
 • IRR Iranian Rial
 • UAH Ukraine Hryvnia
 • SEK Sweden Krona
 • AED United Arab Emirates Dirham
 • LYD Libya Dinar
 • SAR Saudi Arabia Riyal
 • JOD Jordan Dinar
 • QAR Qatar Riyal
 • KWD Kuwait Dinar
 • GBP British Pound

Demirtaş is een district ten oosten van Alanya en de afstand tot de luchthaven van Gazipaşa bedraagt ongeveer 15 kilometer. De kustlijn wordt gevormd door zandstranden die zachtjes aflopen in de azuurblauwe Middellandse Zee. In de buurt van Demirtaş bevinden zich de ruïnes van de oude Romeinse stad Siedr, de Sapadere Kanyon en een zeldzaam natuurstrand waar wilde zeeschildpadden – de befaamde Caretta Caretta – hun eieren komen leggen. 

Demirtaş heeft een prachtige rustige ligging zonder luidruchtig massatoerisme en is daardoor zeer gewild bij natuurliefhebbers. Het vastgoedaanbod in Demirtaş bestaat hoofdzakelijk uit villa’s en stadshuizen. Een groot gedeelte van de villa’s bevinden zich vlak bij de zee; de eerste lijn zeg maar. Deze regio is volop in ontwikkeling: de nieuwe residenties met een uitstekend infrastructuur volgen elkaar in hoog tempo op.

Ligging. Demirtaş is een oostelijk district van Alanya. De luchthaven van Gazipaşa ligt op 15 kilometer afstand, Alanya centrum op 25 kilometer en Antalya of 160 kilometer.

Zee en strand. Demirtaş heeft zuivere zandstranden die zacht aflopen in de zee. Er zijn ook enkele natuurstranden die dankzij hun ongereptheid de broedplaats zijn voor Caretta Caretta zeeschildpadden; die hier jaarlijks  hun eieren komen leggen

Bereikbaarheid. Er is een regelmatige busverbinding voorzien naar het centrum van Alanya, tijdsduur ongeveer 40 minuten. Vanuit het centrum van Alanya naar de luchthaven van Gazipaşa is er een speciale rechtstreekse busverbinding over de hoofdweg D400 op regelmatige tijdstippen. Via deze connectie ben je op 20 minuutjes in Demirtaş.

Bezienswaardigheden. Niet ver van Demirtaş bevinden zich de ruïnes van de oude Romeinse stad Siedr, gesticht in de derde eeuw voor Christus. U kan hier de overblijfselen van deze antieke stad ontdekken: waterreservoirs, de begraafplaats, de baden en zo veel meer; zelfs de restanten van een sauna complex … Op het hoogste punt van de stad heeft u een adembenemend uitzicht op de bergen en de zee. 

Twintig kilometer van Demirtaş ligt de prachtige Sapadere Kanyon. De weg er naar toe alleen al is de moeite meer dan waard dankzij de prachtige uitzichten op de bergen. Ter plekke kan u een wandeling maken doorheen de kanyon – ongeveer 700 meter – en u verfrissen in het letterlijk ijskoude  water.

Kenmerken. De plaatselijke bevolking telt amper 3000 zielen houdt zich vooral bezig met landbouw. Demirtaş: zuivere berglucht, verse groenten en fruit, boomgaarden, het hele jaar door biologische zuivelproducten, een prachtige omgeving … tja, er zijn slechtere plekjes te vinden als je van de natuur en een rustige omgeving houdt. Voor al uw dagelijkse boodschappen kan u terecht bij de “market”; de plaatselijke kruidenierswinkeltjes. Wenst u grote inkopen te doen? In Alanya zijn tientallen supermarkten en diverse shopping centers.

Vastgoed in Demirtaş. In Demirtaş hebben wij een grote keuze aan huizen en villa’s; waarvan het overgrote deel op de zogenaamde eerste lijn ligt: vlak aan zee dus. De groene omgeving, de rust en het prachtige uitzicht op het Taurus gebergte hebben reeds menige koper zijn hart gestolen. Deze regio is volop in ontwikkeling en de nieuwe residenties met een uitstekend infrastructuur volgen elkaar in hoog tempo op. Gelukkig gaat dit niet ten koste van het oorspronkelijke karakter van deze prachtige omgeving.

Meer weten
Alanya
Demirtaş

Heeft u vragen? Bel ons!

Sergiy Volchenkov - Directeur
Sergiy Volchenkov
Directeur
+90 242 606 11 55