Prijzen in

 • RUB Russian Ruble
 • USD United States Dollar
 • EUR European Euro
 • TRY Turkish Lira
 • KZT Kazakhstan Tenge
 • IRR Iranian Rial
 • UAH Ukraine Hryvnia
 • SEK Sweden Krona
 • AED United Arab Emirates Dirham
 • LYD Libya Dinar
 • SAR Saudi Arabia Riyal
 • JOD Jordan Dinar
 • QAR Qatar Riyal
 • KWD Kuwait Dinar
 • GBP British Pound

Alanya is een vrij kleine stad met ongeveer 150.000 inwoners. Het is de warmste stad van Turkije en dat heeft zo zijn voordelen: vanaf het begin van de lente tot laat in het najaar is het aangenaam vertoeven op een van de goed uitgeruste zand- of kiezelstranden. Alanya is een fantastisch vakantieoord: de stad onderscheidt zich door haar rijk cultureel programma, diverse historische monumenten en musea die het hele jaar door geopend zijn, en natuurlijk met haar mooie omgeving. 

Goed om weten: de vastgoedprijzen liggen hier tien tot vijftien procent lager dan in Antalya voor een gelijkaardige kwaliteit. Met andere woorden: meer waar voor uw geld. Dankzij de opening van de nieuwe internationale luchthaven van Gazipaşa in 2011 (rechtstreekse chartervluchten vanuit België en Nederland!) behoren lange transfers nu ook tot het verleden.

Ligging en klimaat. Alanya is de warmste stad van het Turkse vasteland. Het klimaat in deze regio is geweldig: lange warme zomers zonder ook maar een spatje regen.

Zee en strand. De uitstekende toegang tot de zee en het warme klimaat hebben Alanya omgetoverd tot een populaire internationale badplaats met een zeer groot aanbod aan moderne hotels. De eindeloze zandstranden strekken zich uit over een afstand van tientallen kilometers langsheen de kust aan beide kanten van de stad.

Bereikbaarheid. Het centrum van Antalya bevindt zich op een afstand van 130 kilometer en de luchthaven van Gazipaşa ligt op 45 kilometer. Regelmatige busverbindingen zorgen voor een vlotte bereikbaarheid met alle omliggende steden. Vanuit het centrum van Alanya is er een speciale rechtstreekse busverbinding naar de luchthavens van Gazipaşa en Antalya.

Bezienswaardigheden. Alanya heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de tweede eeuw voor Christus en er zijn dan ook heel wat historische monumenten te bezichtigen in en rond de stad die u stuk voor stuk hun eigen verhaal vertellen. Het hele jaar door kan u de museums, burchten, kastelen en overblijfselen van de oude  Islamitische en Christelijke cultuur bezoeken.

Veiligheid. Zoals in de meeste Turkse steden zijn de misdaadcijfers in Alanya zeer laag. U hoeft zich dus zowel overdag als ’s nachts geen zorgen te maken over uw veiligheid.

Onderwijs. Het onderwijssysteem van Alanya staat op een zeer hoog niveau met één leraar per vierentwintig schoolkinderen. Verschillende universiteiten hebben een vestiging in Alanya en bieden gespecialiseerde cursussen aan in de horeca-richting. Sedert enkele jaren kan men ook Russisch leren in Alanya.

Amusement. Alanya is geweldige plaats om op vakantie te gaan. Overdag kan u lekker luieren op een van de goed uitgeruste goudkleurige zand- of kiezelstranden, of een bezoekje brengen aan een van de vele bezienswaardigheden in en rond de stad. Als u dan nog energie genoeg overheeft kan u ’s nachts een duik nemen in het bruisende nachtleven in een van de tientallen discotheken, clubs en bars. 

Ook de culinaire mens komt hier aan zijn trekken. Honderden restaurants bieden een zeer gevarieerde internationale en Turkse keuken aan; gaande van eenvoudige budgetgerechten tot geraffineerde meergangen menu’s.

Cultuur. Ieder jaar vinden ettelijke diverse culturele activiteiten plaats in Alanya. Een kleine greep uit het aanbod: het Alanya Jazz Festival, de internationale cultuurdagen, het festival van de documentaire films, allerhande tentoonstellingen en muziekfestivals, kunstmarkten enzovoort.

Voordelen van een kleine stad. Alanya telt ongeveer 150 000 permanente inwoners en is hoofdzakelijk een toeristische plaats. Om de stad leefbaar te houden zijn alle industriële en hinderlijke activiteiten uit de binnenstad verbannen. Dit zorgt ervoor dat het echt wel goed vertoeven is in Alanya, ook in het centrum. Kalme straten, weinig verkeer, rustige gesprekken op de terrasjes, al deze zaken tezamen met de prachtige omgeving en de uitstekende infrastructuur zorgen ervoor dat Alanya zo geliefd is bij de duizenden buitenlanders die hier reeds een appartement gekocht hebben.

Vastgoed in Alanya. Volgens de recentste gegevens telt Alanya ongeveer 20.000 buitenlandse vastgoedeigenaars, waarvan meer dan de helft afkomstig uit Europa. Om tegemoet te komen aan de Europese standaarden voldoen onze panden, zowel de appartementen als de villa’s, aan zeer hoge kwaliteitsnormen. De meeste residentiële complexen bieden een uitstekende infrastructuur en zijn gelegen in een goed onderhouden omgeving. 

Alanya is eigenlijk het best te omschrijven als een-stad-op-mensenmaat: u heeft alle voordelen van een metropool zonder de verstikkende nadelen. Als u dan ook nog weet dat de prijzen van vastgoed hier gemiddeld tien tot vijftien procent lager liggen dan in Antalya is het helemaal duidelijk waarom Alanya zo populair is bij de Europese koper.

Meer weten
Alanya

Heeft u vragen? Bel ons!

Sergiy Volchenkov - Directeur
Sergiy Volchenkov
Directeur
+90 242 606 11 55