Prijzen in

 • RUB Russian Ruble
 • USD United States Dollar
 • EUR European Euro
 • TRY Turkish Lira
 • KZT Kazakhstan Tenge
 • IRR Iranian Rial
 • UAH Ukraine Hryvnia
 • SEK Sweden Krona
 • AED United Arab Emirates Dirham
 • LYD Libya Dinar
 • SAR Saudi Arabia Riyal
 • JOD Jordan Dinar
 • QAR Qatar Riyal
 • KWD Kuwait Dinar
 • GBP British Pound

Interview met Yildirim Özden – directeur van het Toleranc Homes immobiliënkantoor – over de zakelijke activiteiten van Tolerance

Op 13 april, tijdens de jaarlijkse International Real Estate Exhibition, die werd gehouden in het Tishinka Trade and Exhibition Complex in Moskou (Rusland), sprak het hoofd van de Mellows Business Community, Svetlana Ponomareva, met Yildirim Özden, mede-eigenaar en CEO van Tolerantie-Homes.

Het interview, dat begon als een gesprek over Tolerance haar zakelijke waarden en de filosofie van het management, groeide uit tot een warm en gezellig praatje met een serieuze filosofische basis, waarvan het raadzaam zou zijn voor elke eigenaar en manager van een dienstverlenend bedrijf om hier kennis van te nemen … En uiteraard is dit belangrijke informatie voor de huidige en toekomstige klanten van Tolerance.

Mr. Özden, het aantal cliënten dat in de afgelopen jaren onroerend goed heeft gekocht in Turkije neemt gestadig toe. Denkt u dat er daardoor in uw land iets verandert ten gevolge daarvan?

Nee, ik denk het niet, maar we leren wel van elkaar. Buitenlanders in Turkije zijn comfortabeler dan ergens anders. Het lijkt mij dat het gemakkelijk is om ons te praten, we staan open voor alle vormen van dialoog, samenwerking en vriendschap, en we staan klaar voor alle suggesties en nieuwe ideeën.

Zakelijke projecten die gezamenlijk worden uitgevoerd door Turken en buitenlanders zijn bijna altijd succesvol. Een van de factoren van het succes zou ik zelfs de “nabijheid in tijd” van onze landen noemen. Bijvoorbeeld een vlucht van Moskou naar één van onze resorts duurt niet langer dan twee uur. Ik weet dat je soms meer tijd in Moskou in de files doorbrengt om naar kantoor te gaan! Dus –  om zaken te doen met een Turkse partners, te onderhandelen en overeenkomsten aan te gaan met hen – is het net zo makkelijk als met Russische bedrijven gevestigd in Moskou.

In het algemeen zijn buitenlanders echt comfortabel in Turkije! En ons onroerend goed is een geweldige manier voor het verzamelen van kapitaal. Wat betekent dit alles voor ons? Dat er wereldwijde economische samenwerking is tussen de landen. En dat, op zijn beurt, zorgt voor de culturele uitwisseling.

Zijn er stereotypen die de ontwikkeling van uw bedrijf belemmeren?

Natuurlijk, er zijn mythen en misvattingen die ons werk serieus belemmeren. In de eerste plaats gaat het om de infrastructuur van de resorts en de culturele situatie van het land in het geheel.

Bijvoorbeeld; veel buitenlanders zijn bang dat, na de verhuizing naar Turkije, zij zullen worden gescheiden van het leven – met inbegrip van de culturele en entertainment leven – dat ze in hun land gewend zijn en waar ze zo van houden.

Zij vrezen dat de entertainmentsector in Turkije wordt gereduceerd tot de amusementsprogramma's van enkele van onze hotels. We moeten een grootschalige voorlichtingscampagne voeren die duidelijk laat zien aan onze gasten van alle uithoeken van de wereld wat de mogelijkheden zijn van een vakantie in Turkije en wat ze hier allemaal kunnen beleven!

Antalya heeft zijn eigen legendarische opera en theater, die het grootste deel van het kalenderjaar open zijn. Tickets voor een van onze prachtige voorstellingen kunnen gemakkelijk overal in de wereld gekocht worden. We hebben ook een jaarlijkse jazzfestival. Het trekt muzikanten aan die reeds te zien waren in optredens in New York, Parijs en Milaan.

Zodra mensen in hun huis of hun appartement voor minstens een paar weken geleefd hebben, zullen ze beginnen Turkije te leren kennen van een heel andere kant. Na een tijdje zullen ze echt van ons land gaan houden en aan hun vrienden en kennissen vertellen hoe geweldig het is om hier te leven!

Hoe beïnvloedt de aankoop van appartementen in Turkije het leven van uw klanten?

Ik ben bekend met een theorie dat mensen die in het zuiden wonen, vlakbij de zee, constant de energie van de zon, het water en de zeelucht krijgen; en zich daardoor veel beter voelen. Dat is de reden waarom ze zo open zijn. En de mensen uit het noorden, die zijn verstoken van deze voordelen, zijn gewoon meer gesloten omdat ze worden gedwongen om zuiniger om te gaan met hun interne energie.

In dit verband wordt aangenomen dat een persoon verandert door een verandering van woonplaats. Echter, elke dag, jaar na jaar, tijdens het bekijken van al diegenen die onze vrienden en buren geworden zijn in Turkije, begrijp ik; dat als een persoon echt open staat voor de wereld en de wil heeft om gelukkig te worden; dan heeft hij alles in zijn handen … En de geografische ligging heeft daar absoluut niets te maken mee.

Hoewel natuurlijk, in zekere zin, mensen veranderen na het kopen van onroerend goed in Turkije. Ze ontdekken ons land voor zichzelf en accepteren de tradities en de cultuur. Sommige veranderingen in de levensstijl veranderen, maar de gewoonten en het karakter; dit alles blijft, want een mens blijft altijd zichzelf.

Met betrekking tot onszelf,:wij gedragen ons hetzelfde, zowel voordat we een appartement verkopen, of erna! Wij behandelen elk van onze gasten met vreugde en respect voordat ze kopen en blijven dat doen. Dat is de filosofie van ons bedrijf, haar fundering en haar essentie. Nadat we een woning hebben verkocht houden we niet op te communiceren met onze klanten en interesse te tonen in hun zaken. Wij blijven altijd verbonden met onze klanten.

Drie-vier families –  die reeds woningen van ons hebben gekocht – bezoeken ons kantoor elke dag als gasten. Ze komen met hun vragen: over plaatselijke aangelegenheden en legale zaken die in verband staan met hun dagelijkse leven. Of soms gewoon om een praatje te maken. Een goede naverkoopdienst is het belangrijkste voor de totstandkoming van het echte menselijke tintje, en het is nu net dit dat we op een bijzonder hoog niveau hebben ontwikkeld bij Tolerance. Voor ons is het uiterst belangrijk om nooit het contact met onze klanten te verliezen. Nooit.

Wat is, naar uw mening, het verschil tussen Tolerance en andere immobimiënkantoren in Turkije?

De naam van ons bedrijf – Tolerance (= tolerantie, verdraagzaamheid) –  spreekt voor zich. Tolerantie is een woord dat een universele betekenis heeft. Wereldwijd. Dit woord is een samenvatting van alle waarden die we hebben in onze business. Tolerantie als een speciale aanpak naar mensen toe en de opbouw van hun eigen, unieke, met niets anders te vergelijken geluk. Dat is heel wat waard.

Als er geen leven is in uw bedrijf, gaat u niet in staat zijn om iets te doen. Zonder een oprechte menselijke benadering is er geen ontwikkeling. Vertrouwen en verantwoordelijkheid voor onze beloften; dat is de basis van ons bedrijf. Een correct, eerlijk woord kan de basis vormen voor een langdurige vriendschap, een zakenrelatie en (of) een partnerschap met diegenen die vandaag met ons in contact zijn gekomen met een vraag over het kopen van een appartement.

Ik zou Tolerance zelfs niet een bedrijf noemen, want dit is een prachtig beroep voor ons; en voor mij in het bijzonder is het eerder een manier van leven dan zaken doen.

Ik wil geloven dat wij als Tolerance een serieuze bijdrage leveren in onze maatschappij en de mensen helpen om gelukkig te worden.


Heeft u vragen? Bel ons!

Sergiy Volchenkov - Directeur
Sergiy Volchenkov
Directeur
+90 242 606 11 55